петак, 20. јануар 2017.

ИНТЕРВЈУ: ЕВГЕНИЈ ТОПАЗ (ЗЛА НОВОРУСИЈА)



За почетак, реците нам нешто о вашем пројекту. Када сте основани и зашто придев „зла“? Који су ваши циљеви?

У овој фази, Зла Новорусија је пројекат са циљем да уједини руске националисте чији је разум остао непомућен. Рат у Новорусији је постао идеолошка снага која је дозволила руским националистима да докажу да они нису криминалци, већ заштитници народа, због чега сматрамо да је Новорусија почетна тачка нове генерације националиста. „Зла“ значи да ми одбацујемо било какву везу са људима који су одговорни за геноцид над Русима; наша водиља је освета, а наша победа је смрт за наше непријатеље. Потпуно поричем да смо ми добри момци.

Постоји стереотип међу многим европским националистима да су борци у редовима Новорусије комунисти, али ваш пројекат и многе друге групе као што су Русич, РНУ, Варјаг, Империјална легија, Корниловци, Легија Светог Иштвана, Србска акција, и многи појединци, не изгледају тако. Која је ваша идеолошка позиција заправо и који је ваш став о другим идеолошким правцима у Новорусији?

Неопходно је да се разуме једна ствар: када непријатељ убија нашу децу и жене, када покушава да потпуно разори наше градове, ми немамо времена за политичке несугласице. Наше је да се супроставимо армији која има много више војника и само уједињени можемо да поразимо непријатеља. Након победе заједно ћемо одлучити под којом бојом ћемо водити нашу земљу.

Како оцењујете политичку ситуацију и свакодневни живот у Новорусији сада, а како пре 2014. и ескалације ратних сукоба?

У 2014, људи су били инспирисани новим идејама; није им био потребан новац или комфор. Коначно им је дата шанса да изразе своје мишљење и да га одбране са пушком у руци; улице су запаљене, како артиљеријским пламеном, тако и пламеном народне воље. Данас је присутна идеолошка рецесија, људи још увек мрзе убице, али су такође уморни од рата и сиромаштва, што се може осетити. Не желим да коментаришем политичке прилике, јер под различитим заставама и слоганима, свака политичка опција ће заступати свој интерес, што је далеко од воље народа, као у свакој земљи.

Као члан ДШРГ Русича, како објашњавате то да се ваша група повукла из ратних операција? 

Већина официра и војника ДШРГ Русича су држављани Русије. Они су у потпуности испунили своју дужност да заштите децу и жене ове словенске земље, насупрот многим локалним мештанима који то нису учинили. Задатак ДШРГ Русича је био да заштити цивилно становништво, а не да се меша у игре локалних званичника; остављамо то људима који су узели оружје само ради материјалне користи.

Постоји ли шанса да Новорусија, као Крим, постане део Руске Федерације? Како видите Новорусију у будућем периоду?

Веома је тешко одговорити на ово питање. Ја могу да приметим процес формирања пуноправне државе, али да ли ће то бити независна држава или део Руске Федерације, не могу рећи.

Које је ваш став о руској влади на челу са Путином?

Ми смо себи поставили задатак да сачувамо животе, душе и разум словенском народу. Није толико битно ко је на власти, зато што народ јаког духа и трезвеног размишљања никада не може да постане поробљен, тако да ми не спроводимо никакву политичку активност и мишљење о власти задржавамо за себе.

Које је ваше мишљење о украјинској влади, а које о украјинским националистима који одбацују политичка и идеолошка убеђења украјинске владе? Многи мисле да су они само два лица истог новчића и да су заправо само корисно оруђе Запада и НАТО-а у њиховом рату против Русије.

Не постоји украјинска влада, већ само гомила словенских непријатеља које су опуномоћили ционистички касапини, а који не хају за украјински народ. Једино што је њима потребно јесте новац и истребљење људи који могу да представљају препреку на путу њихове моћи. Не постоје украјински националисти; ви сте преварени симболима које они користе. Њихова идеја је интернационална. Ако погледате шире, они су попут бољшевика. Није битно како они себе називају, важно је шта они раде, а они чине следеће:
- геноцид над словенским живљем, путем физичког уништења цивилног    становништва
- потпуна репресија над неистомишљеницима
- агитовање код исламских екстремиста са намером да им се прикључе
- сатанизација имиџа националисте, чињењем ратних злочина под националистичким симболима.
Једини који имају користи од постојања украјинског национализма јесу љубитељи Хануке. НАТО није објавио рат Русији, али је то само питање времена.

Приметио сам да Ви носите мајицу Молота, милитарног блек метал бенда који чврсто стоји на про-украјинским позицијама. Како то објашњавате?

Волим оно што Молот ради, иако су у политичком и идеолошком аспекту потпуно заказали, али то их не чини лошим музичарима.

За крај, који су ваши планови и да ли имате неку поруку за наше читаоце у Србији?

Планирам да останем истински син моје земље, да физички и идеолошки допринесем нашој победи. Желим да се захвалим српској браћи за њихову лојалност и подршку. Уколико буде било потребе, стегнућу песнице и борићу се и против српских непријатеља. Пожелео бих Србима да остану поносан и јак народ, способан да нападне оне који узурпирају њихову егзистенцију.



разговор водио: Иван Петровић

Нема коментара:

Постави коментар