субота, 14. јануар 2017.

ОДБРАНИМО СРПСКУ ИМОВИНУ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ!




Још један немар за Србе на Космету огледа се и по питању српских радника у комбинату Трепча. Тим поводом, неколико родољубивих организација одржало је протест у Београду. Један од учесника протеста, Марко Димитријевић, изрекао је следеће:
 

Нису нама криви само они на које Влада Србије скреће пажњу, да се боримо само против оних који директно и агресивно угрожавају српску имовину на КиМ, јер добро знамо да се такви процеси не могу решавати без сарадништва оваквог званичног Београда и да није било тзв. Бриселског споразума, не би било никаквих оквира за отимачином српске имовине, и зато не верујемо у лицемерне лажне изливе патриотизма овдашњих челника који прећуткују своју одговорност и гурају под тепих сопствену кривицу која је у неку руку и много већа од кривице оних који су отворено наши непријатељи. 

Национализам и национална идеја без социјалне садржине је често празна љуштура; радници су истински носиоци стваралачке снаге нације. Ми смо, осим против НАТО-а и шиптарских узурпатора, исто тако и против лажне и про-западне привидне опозиције којој су прече шупе у Савамали од српске имовине на КиМ. Трепча је увек била на мети наших непријатеља, увек је била директно огледало српске страдалне судбине, па чак и у времену привидног мира, у времену када нисмо били окупирани између два светска рата, ни тада Трепча није била истински у српским рукама, већ је била предмет експлоатације британског конзорцијума, капиталиста из Британије, који су и тада угњетавали српског радника; и време Краљевине Југославије је познато по цветању капитализма, и када радници, иако је Србија била претежно пољопривредна држава, нису били у завидном положају, што су комунисти користили обилато. И данас широм Србије капиталисти, по том узору, уз асистенцију власти у Београду, експлоатишу српска природна добра и српске ресурсе, купују будзашто српске оранице и на њима експлоатишу српски народ и обезвређују српског радника. Превише се разноразних хохштаплера смењује из режима у режим, и прошли `жути` и садашњи напредњачки режим само су две маске истог лица, само су континуитет једног истог система који тлачи српски народ.
 


Нема коментара:

Постави коментар